Vegan tussendoortjes

  1. Veganistische Energieballen:
  • 1 kopje dadels
  • 1 kopje amandelen
  • 1/4 kopje ongezoete kokosvlokken
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • 1/2 theelepel vanille-extract
  • Snufje zout

Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en mix tot een kleverig deeg ontstaat. Rol het deeg in balletjes en bewaar ze in de koelkast.

  1. Veganistische Geroosterde Kikkererwten:
  • 1 blik kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • 1/2 theelepel komijn
  • 1/2 theelepel zout

Verwarm de oven voor op 200 graden. Dep de kikkererwten droog en verwijder eventuele losse vliesjes. Meng in een kom de kikkererwten met de olijfolie, chilipoeder, komijn en zout. Verdeel de kikkererwten over een bakplaat en bak gedurende 20-30 minuten, of tot ze knapperig zijn. Laat de kikkererwten afkoelen en bewaar ze in een luchtdichte container.

  1. Veganistische Fruit- en Notenrepen:
  • 1 kopje dadels
  • 1/2 kopje gedroogde abrikozen
  • 1/2 kopje amandelen
  • 1/2 kopje havermout
  • 1/4 kopje ongezoete kokosvlokken
  • 1/4 kopje ahornsiroop
  • 1/2 theelepel vanille-extract
  • Snufje zout

Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en mix tot een kleverig deeg ontstaat. Verdeel het deeg in een bakvorm bekleed met bakpapier en druk het deeg gelijkmatig aan. Bak gedurende 15-20 minuten op 180 graden, of tot de repen goudbruin zijn. Laat de repen afkoelen en bewaar ze in de koelkast.

 

      4. Veganistische Amandel- en Cranberry Granola Bars:

  • 1/2 kopje amandelen, gehakt
  • 1/2 kopje gedroogde cranberries
  • 1/2 kopje havermout
  • 1/4 kopje ahornsiroop
  • 1/4 kopje amandelboter
  • 1/2 theelepel vanille-extract
  • Snufje zout

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng in een kom de gehakte amandelen, gedroogde cranberries, havermout, ahornsiroop, amandelboter, vanille-extract en zout tot een kleverig deeg ontstaat. Verdeel het deeg in een bakvorm bekleed met bakpapier en druk het deeg gelijkmatig aan. Bak gedurende 20-25 minuten, of tot de repen goudbruin zijn. Laat de repen afkoelen en snijd ze in bars.

      5. Veganistische Chocolade Avocado Mousse:

  • 2 rijpe avocado’s
  • 1/4 kopje cacaopoeder
  • 1/4 kopje ahornsiroop
  • 1/4 kopje plantaardige melk (bijv. amandelmelk, sojamelk, haver melk)
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Snufje zout

Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en mix tot een gladde mousse ontstaat. Verdeel de mousse over vier bakjes en bewaar ze in de koelkast.

      6. Veganistische Gezouten Karamel Popcorn:

  • 1/2 kopje popcorn kernels
  • 1/4 kopje plantaardige boter
  • 1/4 kopje ahornsiroop
  • 1/4 theelepel zout

Verwarm de oven voor op 180 graden. Pop de popcorn in een luchtdichte pan volgens de instructies. Smelt in een pan de plantaardige boter, ahornsiroop en zout op middelhoog vuur. Blijf roeren tot het mengsel bubbelt. Haal de pan van het vuur en roer de popcorn erdoor tot het gelijkmatig bedekt is met het karamelmengsel. Verdeel de popcorn over een bakplaat bekleed met bakpapier en bak gedurende 10-15 minuten, of tot de popcorn goudbruin is. Laat de popcorn afkoelen en bewaar het in een luchtdichte container.