Vegan Salades

  1. Quinoasalade met avocado en zwarte bonen

Ingrediënten:

  • 1 kopje quinoa
  • 1 blikje zwarte bonen, uitgelekt en afgespoeld
  • 1 avocado, in blokjes gesneden
  • 1/2 rode ui, fijngehakt
  • 1/2 kopje korianderblaadjes, fijngehakt
  • Sap van 1 limoen
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Laat de quinoa afkoelen en doe deze in een grote kom.

  3. Voeg de zwarte bonen, avocado, rode ui en koriander toe.

  4. Knijp de limoen uit over de salade en breng op smaak met zout en peper.

  5. Meng goed door elkaar en serveer.


    2. Geroosterde bloemkoolsalade met tahinidressing

    Ingrediënten:

    • 1 bloemkool, in kleine roosjes gesneden
    • 2 eetlepels olijfolie
    • Zout en peper naar smaak
    • 1/2 kopje gehakte peterselie
    • 1/2 kopje gehakte muntblaadjes
    • 1/2 kopje gehakte korianderblaadjes
    • 2 eetlepels tahinipasta
    • 1 eetlepel agavesiroop
    • 2 eetlepels citroensap
    • 1 teentje knoflook, fijngehakt

    Bereidingswijze:

    1. Verwarm de oven voor op 200°C.

    2. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

    3. Doe de bloemkoolroosjes in een kom en meng met olijfolie, zout en peper.

    4. Verspreid de bloemkool over de bakplaat en rooster gedurende 20-25 minuten, of tot ze goudbruin zijn.

    5. Meng ondertussen de peterselie, munt en koriander in een kom.

    6. Maak de tahinidressing door de tahinipasta, agavesiroop, citroensap, knoflook en 2 eetlepels water in een blender of keukenmachine te mengen tot een gladde massa.

    7. Doe de geroosterde bloemkool in een grote kom en meng met de kruiden en tahinidressing.

    8. Serveer en geniet!



      3. Watermeloensalade met feta en munt:

      • 4 kopjes watermeloenblokjes
      • 1/2 kopje veganistische feta, verkruimeld
      • 1/4 kopje gehakte verse muntblaadjes
      • 2 eetlepels olijfolie
      • 1 eetlepel balsamicoazijn
      • Zout en peper naar smaak
    9. Meng alle ingrediënten in een grote kom en serveer direct.

      1. Bloemkool couscous salade:
      • 1 kopje bloemkoolrijst
      • 1/2 kopje gehakte komkommer
      • 1/2 kopje gehakte tomaten
      • 1/4 kopje gehakte rode ui
      • 1/4 kopje gehakte verse peterselie
      • 2 eetlepels olijfolie
      • 2 eetlepels citroensap
      • Zout en peper naar smaak

      Meng alle ingrediënten in een grote kom en serveer direct.

      1. 4. Aziatische soba noedelsalade:
      • 8 oz soba noedels, gekookt volgens de instructies op de verpakking
      • 1/2 kopje gehakte wortelen
      • 1/2 kopje gehakte paprika
      • 1/2 kopje gehakte rode kool
      • 1/4 kopje gehakte lente-ui
      • 1/4 kopje gehakte koriander
      • 2 eetlepels sojasaus
      • 2 eetlepels sesamolie
      • 2 eetlepels rijstazijn
      • 1 eetlepel agavesiroop
      • 1 eetlepel gehakte gember
      • 1 teentje gehakte knoflook

      Meng alle ingrediënten in een grote kom en serveer direct.


      5. Salade van geroosterde zoete aardappelen en quinoa:
    10.  

      • 1 zoete aardappel, in blokjes gesneden en geroosterd
      • 1 kopje quinoa, gekookt volgens de instructies op de verpakking
      • 1/2 kopje gehakte boerenkool
      • 1/2 kopje gehakte rode ui
      • 1/4 kopje gehakte verse koriander
      • 2 eetlepels olijfolie
      • 2 eetlepels appelciderazijn
      • 1 eetlepel dijon mosterd
      • 1 eetlepel ahornsiroop
      • Zout en peper naar smaak

      Meng alle ingrediënten in een grote kom en serveer direct.

      Ik hoop dat je van deze bijzondere salades geniet!

      1. 6. Griekse salade:
      • 1 komkommer, in blokjes gesneden
      • 2 tomaten, in blokjes gesneden
      • 1/2 rode ui, in dunne plakjes gesneden
      • 1/2 groene paprika, in blokjes gesneden
      • 1/2 rode paprika, in blokjes gesneden
      • 1/2 kopje zwarte olijven, ontpit
      • 1/2 kopje veganistische feta, verkruimeld
      • 2 eetlepels olijfolie
      • 2 eetlepels citroensap
      • Zout en peper naar smaak
    11. Meng alle ingrediënten in een grote kom en serveer direct.

      1. 7. Quinoa salade:
      • 1 kopje quinoa, gekookt volgens de instructies op de verpakking
      • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
      • 1 gele paprika, in blokjes gesneden
      • 1/2 kopje cherrytomaatjes, gehalveerd
      • 1/4 kopje gehakte verse peterselie
      • 1/4 kopje gehakte verse munt
      • 2 eetlepels olijfolie
      • 2 eetlepels citroensap
      • Zout en peper naar smaak

      Meng alle ingrediënten in een grote kom en serveer direct.

      1. 8. Caesar salade:
      • 1 krop romaine sla, in stukjes gescheurd
      • 1/2 kopje veganistische Caesar dressing
      • 1/4 kopje gehakte verse peterselie
      • 1/4 kopje veganistische parmezaanse kaas
      • 1/2 kopje veganistische croutons

      Meng alle ingrediënten in een grote kom en serveer direct.

      1. 9. Mexicaanse salade:
      • 1 kopje gekookte zwarte bonen
      • 1 kopje maïs
      • 1/2 kopje cherrytomaatjes, gehalveerd
      • 1/4 kopje gehakte verse koriander
      • 1/4 kopje gehakte jalapeño pepers
      • 2 eetlepels olijfolie
      • 2 eetlepels limoensap
      • Zout en peper naar smaak

      Meng alle ingrediënten in een grote kom en serveer direct

      10. Gebrande bietensalade met sinaasappel en walnoten:

      • 3 rode bieten, geschild en in dunne plakjes gesneden
      • 1 sinaasappel, geschild en in partjes gesneden
      • 1/2 kopje walnoten, grof gehakt
      • 1/4 kopje gehakte verse munt
      • 2 eetlepels olijfolie
      • 2 eetlepels balsamicoazijn
      • 1 eetlepel agavesiroop
      • Zout en peper naar smaak

      Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Leg de bietenplakjes op een bakplaat en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Rooster gedurende 20-25 minuten tot ze zacht zijn en lichtjes gebrand zijn.

      Meng ondertussen in een kleine kom de olijfolie, balsamicoazijn, agavesiroop en zout en peper tot een dressing.

      Leg de geroosterde bietenplakjes op een bord en voeg de sinaasappelpartjes toe. Besprenkel met de dressing en bestrooi met walnoten en gehakte munt. Serveer direct.

      Deze salade is een mooie mix van smaken en texturen met zoete, aardse bietjes, frisse sinaasappel, knapperige walnoten en kruidige munt. Het roosteren van de bieten geeft het gerecht een extra diepe, hartige smaak.

       
       


      11. Spinaziesalade met pecannoten:
      • 4 kopjes verse spinazieblaadjes
      • 1/2 kopje gehakte pecannoten
      • 1/2 kopje gedroogde cranberries
      • 1/4 kopje gehakte rode ui
      • 2 eetlepels olijfolie
      • 2 eetlepels appelciderazijn
      • 1 eetlepel ahornsiroop
      • Zout en peper naar smaak

      Meng alle ingrediënten in een grote kom en serveer direct.




      1. 12. Boerenkoolsalade met walnoten en appel:

      • 4 kopjes boerenkool, fijn gesneden
      • 1 appel, in blokjes gesneden
      • 1/2 kopje gehakte walnoten
      • 1/4 kopje gehakte rode ui
      • 2 eetlepels olijfolie
      • 2 eetlepels appelciderazijn
      • 1 eetlepel ahornsiroop
      • Zout en peper naar smaak

      Meng alle ingrediënten in een grote kom en masseer de boerenkool met je handen om het zachter te maken. Serveer direct.


      1. 13. Salade van geroosterde bieten, sinaasappel en hazelnoten:

      • 3 bieten, geschild en in blokjes gesneden
      • 1 sinaasappel, geschild en in partjes gesneden
      • 1/2 kopje gehakte hazelnoten
      • 1/4 kopje gehakte verse peterselie
      • 2 eetlepels olijfolie
      • 2 eetlepels balsamicoazijn
      • 1 eetlepel ahornsiroop
      • Zout en peper naar smaak

      Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Leg de bietenblokjes op een bakplaat en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Rooster gedurende 20-25 minuten tot ze zacht zijn en lichtjes gebrand zijn.

      Meng ondertussen in een kleine kom de olijfolie, balsamicoazijn, ahornsiroop en zout en peper tot een dressing.

      Leg de geroosterde bietenblokjes op een bord en voeg de sinaasappelpartjes toe. Besprenkel met de dressing en bestrooi met hazelnoten en gehakte peterselie. Serveer direct.

      Deze salades zijn allemaal heerlijke combinaties van knapperige, verse groenten, zoete vruchten en hartige noten. Ze zijn perfect voor een gezonde en vullende maaltijd, of als bijgerecht bij een grotere maaltijd.



      1. 14. Veganistische kip Caesar salade:


      • 1 krop romaine sla, in stukjes gescheurd
      • 1/2 kopje veganistische kipstukjes
      • 1/4 kopje gehakte verse peterselie
      • 1/4 kopje veganistische parmezaanse kaas
      • 1/2 kopje veganistische croutons
      • 2 eetlepels veganistische Caesar dressing

      Meng alle ingrediënten in een grote kom en serveer direct.

      1. Taco salade met veganistisch gehakt:
      • 4 kopjes gemengde salade greens
      • 1 kopje veganistisch gehakt
      • 1/2 kopje zwarte bonen, uitgelekt en gespoeld
      • 1/2 kopje maïs
      • 1/2 kopje gehakte tomaten
      • 1/4 kopje gehakte rode ui
      • 1/4 kopje gehakte koriander
      • 2 eetlepels olijfolie
      • 2 eetlepels limoensap
      • 1 eetlepel chilipoeder
      • Zout en peper naar smaak

      Bak het veganistische gehakt volgens de instructies op de verpakking. Meng vervolgens alle ingrediënten in een grote kom en serveer direct.




      1. 15. Veganistische bacon en avocado salade:
      • 4 kopjes gemengde salade greens
      • 1/2 kopje veganistische spekjes
      • 1 avocado, in blokjes gesneden
      • 1/2 kopje gehakte tomaten
      • 1/4 kopje gehakte rode ui
      • 2 eetlepels olijfolie
      • 2 eetlepels balsamicoazijn
      • 1 theelepel dijon mosterd
      • Zout en peper naar smaak

      Bak de veganistische spekjes volgens de instructies op de verpakking. Meng vervolgens alle ingrediënten in een grote kom en serveer direct.

      Deze salades zijn allemaal heerlijke combinaties van vleesvervangers, verse groenten en smaakvolle dressings. Ze zijn perfect voor een vullende en voedzame maaltijd, of als bijgerecht bij een grotere maaltijd.


      1. 16. Tofu kipsalade:

      • 1 blokje tofu, in blokjes gesneden en gebakken
      • 4 kopjes gemengde sla
      • 1/2 kopje gehakte wortelen
      • 1/2 kopje gehakte paprika
      • 1/4 kopje gehakte lente-ui
      • 2 eetlepels olijfolie
      • 2 eetlepels citroensap
      • 1 eetlepel dijon mosterd
      • Zout en peper naar smaak

      Meng alle ingrediënten in een grote kom en serveer direct.



      1. 17. Veganistische kip Caesar salade:
      • 1/2 kopje veganistische kipstukjes
      • 4 kopjes romaine sla
      • 1/4 kopje veganistische parmezaanse kaas
      • 1/4 kopje veganistische croutons
      • 2 eetlepels veganistische Caesar dressing

      Meng alle ingrediënten in een grote kom en serveer direct.



      1. 18. Tempeh bacon salade:
      • 1 blokje tempeh, in dunne plakjes gesneden en gebakken als “bacon”
      • 4 kopjes gemengde sla
      • 1/2 kopje gehakte cherrytomaatjes
      • 1/2 kopje gehakte komkommer
      • 1/4 kopje gehakte rode ui
      • 2 eetlepels olijfolie
      • 2 eetlepels appelciderazijn
      • 1 eetlepel ahornsiroop
      • Zout en peper naar smaak

      Meng alle ingrediënten in een grote kom en serveer direct.



      1. 19. Linzen salade met seitan:

      • 1 kopje gekookte linzen
      • 1/2 kopje seitan, in blokjes gesneden en gebakken
      • 4 kopjes gemengde sla
      • 1/2 kopje gehakte wortelen
      • 1/2 kopje gehakte paprika
      • 1/4 kopje gehakte rode ui
      • 2 eetlepels olijfolie
      • 2 eetlepels citroensap
      • 1 eetlepel tahini
      • Zout en peper naar smaak

      Meng alle ingrediënten in een grote kom en serveer direct.

      Deze salades zijn allemaal heerlijke combinaties van verse groenten, smaakvolle vleesvervangers en heerlijke dressings en toppings. Ze zijn perfect voor een gezonde en vullende maaltijd, en kunnen worden aangepast naar jouw smaak.