Vegan nagerechten

  1. Vegan chocoladetaart:
  • 1 kopje amandelmeel
  • 1/2 kopje cacaopoeder
  • 1/2 kopje ahornsiroop
  • 1/4 kopje plantaardige melk
  • 1/4 kopje plantaardige boter
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • Plantaardige slagroom en bessen voor garnering

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Meng het amandelmeel, cacaopoeder, bakpoeder en zout in een kom. Voeg de ahornsiroop, plantaardige melk en plantaardige boter toe en meng tot een glad beslag. Giet het beslag in een ingevette taartvorm en bak 25-30 minuten tot de taart gaar is. Laat afkoelen en serveer met plantaardige slagroom en bessen.

  1. Vegan pindakaas fudge:
  • 1 kopje pindakaas
  • 1/2 kopje ahornsiroop
  • 1/2 kopje kokosolie
  • 1/4 theelepel zout
  • Plantaardige chocoladestukjes voor garnering

Verwarm de pindakaas, ahornsiroop, kokosolie en zout in een pan op laag vuur. Roer tot alles goed is gemengd. Giet het mengsel in een ingevette ovenschaal en laat het opstijven in de koelkast. Snijd in blokjes en serveer met plantaardige chocoladestukjes als garnering.

  1. Veganistische aardbeien crumble:
  • 1 kopje bloem
  • 1/2 kopje havermout
  • 1/2 kopje bruine suiker
  • 1/2 kopje plantaardige boter
  • 2 kopjes aardbeien, in plakjes gesneden
  • 1 eetlepel maizena
  • 1/2 theelepel kaneel
  • Plantaardige vanille-ijs voor garnering

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Meng de bloem, havermout, bruine suiker en plantaardige boter in een kom tot het mengsel kruimelig is. Meng de aardbeien, maizena en kaneel in een andere kom. Leg het aardbeienmengsel op de bodem van een ingevette ovenschaal en strooi de kruimels eroverheen. Bak 25-30 minuten tot de crumble goudbruin is. Serveer met plantaardig vanille-ijs.

     4. Veganistische aardbeien-cheesecake:

  • 1 1/2 kopjes koekkruimels (veganistisch)
  • 1/4 kopje suiker
  • 1/2 kopje plantaardige boter, gesmolten
  • 1 kopje rauwe cashewnoten, geweekt in water gedurende ten minste 4 uur
  • 1/2 kopje kokosmelk
  • 1/2 kopje ahornsiroop
  • 1/2 kopje aardbeienpuree
  • 1/4 kopje kokosolie, gesmolten
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Verse aardbeien voor garnering

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Meng de koekkruimels, suiker en gesmolten plantaardige boter in een kom. Druk het mengsel in de bodem van een ingevette taartvorm en bak 10-12 minuten tot de korst lichtbruin is. Mix de geweekte cashewnoten, kokosmelk, ahornsiroop, aardbeienpuree, gesmolten kokosolie en vanille-extract in een blender tot het glad is. Giet het mengsel in de taartvorm en bak 30-35 minuten tot de cheesecake gaar is. Laat afkoelen en garneer met verse aardbeien.

     5. Veganistische kokosijs:

  • 1 blikje kokosmelk
  • 1/2 kopje suiker
  • 1/2 kopje ongezoete amandelmelk
  • 1/2 kopje geraspte kokos
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Plantaardige slagroom voor garnering

Mix de kokosmelk, suiker, amandelmelk, geraspte kokos en vanille-extract in een blender tot het glad is. Giet het mengsel in een ijsmachine en draai tot het ijs de juiste consistentie heeft. Serveer met plantaardige slagroom.

     6. Veganistische chocolademousse:

  • 1 blikje kokosmelk, gekoeld
  • 1/2 kopje pure chocoladeschilfers
  • 1 eetlepel ahornsiroop
  • 1/2 theelepel vanille-extract

Scheid het vaste deel van de kokosmelk van het vloeibare deel. Klop het vaste deel op tot het licht en luchtig is. Smelt de chocoladeschilfers au bain-marie. Voeg de ahornsiroop en vanille-extract toe en meng goed. Meng de gesmolten chocolade voorzichtig met het opgeklopte kokosmelk. Verdeel de mousse over vier glazen en zet ze 2-3 uur in de koelkast om op te stijven. Garneer met wat verse bessen of gehakte noten.

    7. Veganistische appelcrumble:

  • 4 appels, geschild en in stukjes gesneden
  • 1/2 kopje bloem
  • 1/2 kopje havermout
  • 1/2 kopje bruine suiker
  • 1/2 kopje plantaardige boter
  • 1/2 theelepel kaneel
  • Snufje zout

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Leg de stukjes appel in een ovenschaal. Meng de bloem, havermout, bruine suiker, plantaardige boter, kaneel en zout in een kom tot er een kruimelig mengsel ontstaat. Verdeel het kruimelmengsel over de appels. Bak de appelcrumble 30-35 minuten tot de bovenkant goudbruin is en de appels zacht zijn. Serveer warm.

    8. Veganistische bananenbrood:

  • 3 rijpe bananen, geprakt
  • 1/3 kopje plantaardige olie
  • 1/2 kopje ahornsiroop
  • 2 kopjes bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel baking soda
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 kopje gehakte walnoten

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Meng de geprakte bananen, plantaardige olie en ahornsiroop in een kom. Meng de bloem, bakpoeder, baking soda en zout in een andere kom. Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten en meng goed. Voeg de gehakte walnoten toe en meng nogmaals. Giet het mengsel in een ingevette bakvorm en bak 50-60 minuten tot een tandenstoker er schoon uitkomt. Laat afkoelen en snijd in plakjes.

     9. Veganistische cheesecake met frambozen:

  • 1 1/2 kopjes amandelmeel
  • 1/4 kopje ahornsiroop
  • 1/4 kopje gesmolten kokosolie
  • 1 kopje cashewnoten, geweekt in water gedurende ten minste 4 uur
  • 1/2 kopje kokosmelk
  • 1/4 kopje ahornsiroop
  • 1/4 kopje gesmolten kokosolie
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1/2 kopje frambozen

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Meng het amandelmeel, ahornsiroop en gesmolten kokosolie in een kom en druk het mengsel in de bodem van een ingevette springvorm. Bak 10-12 minuten tot de korst goudbruin is. Mix de geweekte cashewnoten, kokosmelk, ahornsiroop, gesmolten kokosolie en vanille-extract in een blender tot het glad is. Giet het mengsel over de korst en verdeel de frambozen eroverheen. Laat 4-6 uur opstijven in de koelkast.

    10. Veganistische chocolade-avocado mousse:

  • 2 rijpe avocado’s
  • 1/2 kopje cacaopoeder
  • 1/4 kopje ahornsiroop
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1/4 kopje amandelmelk

Mix alle ingrediënten in een blender tot het glad en romig is. Verdeel de chocolademousse over schaaltjes en serveer direct.

    11. Veganistische appel-pecan crumble:

  • 4 appels, geschild en in blokjes gesneden
  • 1/2 kopje ahornsiroop
  • 1/2 kopje bloem
  • 1/2 kopje havermout
  • 1/2 kopje pecannoten, grof gehakt
  • 1/4 kopje plantaardige boter
  • 1 theelepel kaneel
  • Snufje zout

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Meng de appelblokjes met de ahornsiroop en verdeel over een ovenschaal. Meng de bloem, havermout, pecannoten, plantaardige boter, kaneel en zout in een kom tot het kruimelig is. Verdeel het crumble-mengsel over de appels. Bak in de voorverwarmde oven gedurende 30-35 minuten tot de bovenkant goudbruin is. Serveer warm.

    12. Veganistische chocolademousse met frambozensorbet:

  • 1 kopje pure chocolade, fijngehakt
  • 1/2 kopje ongezoete amandelmelk
  • 1/4 kopje ahornsiroop
  • 1/4 kopje kokosolie
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Frambozensorbet, voor het serveren

Smelt de chocolade in een kom boven een pan met zacht kokend water. Voeg amandelmelk, ahornsiroop, kokosolie en vanille-extract toe. Klop tot het glad is. Giet de chocolademousse in schaaltjes en zet minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven. Serveer met frambozensorbet.

    13. Veganistische aardbeien-basilicum sorbet met balsamico-stroop:

  • 1 kopje aardbeien, gehalveerd
  • 1/2 kopje suiker
  • 1/2 kopje water
  • 1/4 kopje verse basilicumblaadjes
  • 1/4 kopje balsamicoazijn

Meng de aardbeien, suiker en water in een blender tot het glad is. Voeg de basilicumblaadjes toe en mix tot het gemengd is. Giet het mengsel in een ijsmachine en laat het bevriezen volgens de instructies van de fabrikant. Verwarm de balsamicoazijn in een pan op middelhoog vuur tot het begint te sudderen. Blijf roeren tot het mengsel dikker wordt en stroperig. Giet de balsamico-stroop over de sorbet en serveer.

    14. Veganistische gegrilde perziken met veganistische vanille-ijs:

  • 4 perziken, gehalveerd en ontpit
  • 1/4 kopje ahornsiroop
  • 1/4 kopje balsamicoazijn
  • Plantaardige olie
  • Veganistische vanille-ijs, voor het serveren

Verwarm de grill voor op middelhoog vuur. Meng de ahornsiroop en balsamicoazijn in een kom. Bestrijk de perziken met plantaardige olie en grill ze 2-3 minuten aan elke kant tot ze zacht en goudbruin zijn. Verdeel de gegrilde perziken over schaaltjes en schep een bolletje veganistische vanille-ijs erop. Druppel de ahornsiroop en balsamicoazijn eroverheen en serveer.

    15. Veganistische panna cotta met kokosmelk en passievruchtsaus:

  • 1 blikje kokosmelk
  • 1/2 kopje suiker
  • 2 theelepels agar-agar poeder
  • 1/2 kopje passievruchtpuree
  • 1 eetlepel ahornsiroop
  • Verse bessen voor garnering

Verwarm de kokosmelk en suiker in een pan op middelhoog vuur tot de suiker is opgelost. Voeg de agar-agar toe en kook het mengsel nog eens 2-3 minuten, onder voortdurend roeren, tot de agar-agar is opgelost. Giet het mengsel in kleine schaaltjes en zet minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven. Meng de passievruchtpuree en ahornsiroop in een kleine pan en kook op laag vuur tot het mengsel dikker wordt. Laat afkoelen en verdeel over de panna cotta. Garneer met verse bessen.

    16. Veganistische mango-passievrucht sorbet met chili-poeder:

  • 2 mango’s, geschild en in blokjes gesneden
  • 1/2 kopje passievruchtpuree
  • 1/4 kopje suiker
  • 1/2 theelepel chili-poeder
  • Verse muntblaadjes voor garnering

Meng de mango’s, passievruchtpuree en suiker in een blender tot het glad is. Giet het mengsel in een ijsmachine en laat het bevriezen volgens de instructies van de fabrikant. Bestrooi de sorbet met chili-poeder en garneer met verse muntblaadjes.

    17. Veganistische crème brûlée met kokosmelk en vanille:

  • 1 blikje kokosmelk
  • 1/4 kopje ahornsiroop
  • 1/2 vanillestokje, opengesneden en geschraapt
  • 2 eetlepels maizena
  • 2 eetlepels suiker
  • Extra suiker voor het karamelliseren

Verwarm de kokosmelk, ahornsiroop en vanille in een pan op middelhoog vuur tot het mengsel begint te sudderen. Meng de maizena en suiker in een kom en voeg het langzaam toe aan het kokosmelkmengsel, terwijl je blijft roeren, tot het mengsel begint in te dikken. Giet het mengsel in kleine schaaltjes en laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast. Bestrooi de bovenkant van elke schaal met een dun laagje suiker en gebruik een keukenbrander om de suiker te karamelliseren tot het goudbruin is. Serveer direct.

    18. Veganistische sticky toffee pudding:

  • 1 kopje dadels, ontpit en fijngehakt
  • 1 kopje kokend water
  • 1/4 kopje kokosolie
  • 1/4 kopje ahornsiroop
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 kopje bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Snufje zout
  • 1/2 kopje ahornsiroop
  • 1/2 kopje kokosmelk

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Meng de dadels en kokend water in een kom en laat 10-15 minuten weken tot de dadels zacht zijn. Voeg de kokosolie, ahornsiroop en vanille toe en mix tot het glad is. Meng de bloem, bakpoeder en zout in een aparte kom. Voeg het dadelmengsel toe aan de droge ingrediënten en mix tot het glad is. Giet het mengsel in een ingevette ovenschaal en bak gedurende 25-30 minuten tot de pudding stevig is. Meng de ahornsiroop en kokosmelk in een pan en kook op laag vuur tot het mengsel dikker wordt. Serveer de sticky toffee pudding warm met de ahornsiroopsaus.

    19. Veganistische bloedsinaasappel-taart:

  • 1 kopje amandelmeel
  • 1/2 kopje bloem
  • 1/2 kopje kokosolie
  • 1/4 kopje ahornsiroop
  • 1/2 theelepel zout
  • 3 bloedsinaasappels, geschild en in dunne plakjes gesneden
  • 1/4 kopje suiker
  • 1/4 kopje amandelmeel
  • 1/4 kopje bloem
  • 1/4 kopje kokosolie

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Meng het amandelmeel, bloem, kokosolie, ahornsiroop en zout in een kom en druk het mengsel in de bodem van een ingevette taartvorm. Bak gedurende 10-12 minuten tot de korst goudbruin is. Verdeel de bloedsinaasappelschijfjes over de korst. Meng de suiker, amandelmeel, bloem en kokosolie in een kom tot het kruimelig is. Verdeel het crumble-mengsel over de bloedsinaasappelschijfjes. Bak in de voorverwarmde oven gedurende 30-35 minuten tot de bovenkant goudbruin is. Serveer warm.

    20. Veganistische pistache-witte chocolademousse:

  • 1/2 kopje ongezouten pistachenoten, geroosterd
  • 1/2 kopje gesmolten veganistische witte chocolade
  • 1 blikje kokosmelk
  • 1/4 kopje ahornsiroop
  • 1 theelepel vanille-extract

Mix de pistachenoten, witte chocolade, kokosmelk, ahornsiroop en vanille-extract in een blender tot het glad en romig is. Verdeel de pistache-witte chocolademousse over

      21. veganistisch ijs:

Ingrediënten:

  • 2 blikjes volvette kokosmelk
  • 1/2 kopje ahornsiroop
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Optioneel: 1/2 kopje gehakte veganistische chocolade of fruit naar keuze

Instructies:

  1. Koel de blikjes kokosmelk in de koelkast gedurende minstens 4 uur (of ’s nachts).
  2. Verwijder de blikjes uit de koelkast en schep het vaste kokosmelkgedeelte uit de blikjes in een blender. Giet de vloeibare delen weg.
  3. Voeg ahornsiroop en vanille-extract toe aan de blender en blend tot het mengsel glad is.
  4. Giet het mengsel in een ijsmachine en laat het bevriezen volgens de instructies van de fabrikant.
  5. Voeg 5 minuten voor het einde van de bevriestijd gehakte chocolade of fruit toe, indien gewenst.
  6. Serveer direct of bewaar in de vriezer tot het klaar is om te serveren.

Opmerking: als je geen ijsmachine hebt, kun je het mengsel in een luchtdichte bak doen en om de 30 minuten roeren totdat het bevroren is.

    22. Veganistische chocolademousse:

  • 1 blikje kokosmelk
  • 1/2 kopje veganistische chocoladechips
  • 2 eetlepels ahornsiroop
  • 1/2 theelepel vanille-extract

Koel het blikje kokosmelk in de koelkast gedurende minstens 4 uur (of ’s nachts). Schep het vaste gedeelte van de kokosmelk in een kom en voeg de chocoladechips, ahornsiroop en vanille-extract toe. Smelt de chocolade en meng alles samen tot een glad mengsel. Verdeel de mousse over schaaltjes en laat minstens 1 uur opstijven in de koelkast. Garneer met bessen of gehakte noten.

    23. Veganistische chocoladetaart:

  • 1 1/2 kopjes amandelmeel
  • 1/4 kopje cacaopoeder
  • 1/4 kopje ahornsiroop
  • 1/4 kopje gesmolten kokosolie
  • 1/4 kopje plantaardige melk
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1/4 theelepel zout
  • 1 kopje veganistische chocoladechips
  • 1/2 kopje plantaardige slagroom

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Meng het amandelmeel, cacaopoeder en zout in een kom. Voeg de ahornsiroop, kokosolie, plantaardige melk en vanille toe en meng tot het glad is. Giet het mengsel in een ingevette taartvorm en bak gedurende 12-15 minuten tot de korst stevig is. Smelt de chocoladechips en slagroom in een pan op laag vuur en meng tot het glad is. Giet het chocolademengsel over de taartbodem en zet minstens 1 uur in de koelkast om op te stijven. Garneer met vers fruit of noten.

    24. Veganistische chocolade-ijsjes:

  • 1 blikje kokosmelk
  • 1/2 kopje cacaopoeder
  • 1/2 kopje ahornsiroop
  • 1 theelepel vanille-extract

Meng alle ingrediënten in een blender tot het glad is. Giet het mengsel in ijsvormpjes en laat minstens 4 uur in de vriezer bevriezen. Serveer met bessen of gehakte noten als garnering.

     25. vegan stroopwafels:

Ingrediënten:

  • 1/2 kopje veganistische boter, op kamertemperatuur
  • 1/2 kopje witte basterdsuiker
  • 2 eetlepels ongezoete plantaardige melk
  • 1 1/2 kopjes bloem
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel gemalen kaneel
  • 1/4 theelepel zout
  • 1/2 kopje ahornsiroop
  • 1/4 kopje veganistische boter

Instructies:

  1. Meng de veganistische boter en basterdsuiker in een grote kom tot het licht en luchtig is.
  2. Voeg de plantaardige melk, bloem, bakpoeder, kaneel en zout toe en meng tot het deeg vormt.
  3. Verdeel het deeg in 12-14 ballen en laat ze 30 minuten in de koelkast rusten.
  4. Verwarm het wafelijzer voor en bak de ballen in ongeveer 2-3 minuten tot ze goudbruin zijn.
  5. Snijd de wafels in tweeën zodat er twee dunne wafels ontstaan. Smeer de ahornsiroop op een van de helften en plaats de andere helft er bovenop. Herhaal met de resterende wafels.
  6. Smelt de veganistische boter in een pan op laag vuur en dip de stroopwafels in de gesmolten boter zodat ze bedekt zijn met een dun laagje boter.

Opmerking: als je geen wafelijzer hebt, kun je ook een deegroller gebruiken om de ballen uit te rollen tot dunne wafels en ze vervolgens bakken in een koekenpan.

    26. vegan wentelteefjes:

Ingrediënten:

  • 4 plakjes oud brood
  • 1/2 kopje ongezoete plantaardige melk
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 eetlepel ahornsiroop
  • 1/2 theelepel vanille-extract
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1/4 theelepel zout
  • Veganistische boter om in te bakken

Instructies:

  1. Meng in een ondiepe kom de plantaardige melk, bloem, ahornsiroop, vanille-extract, kaneel en zout.
  2. Doop elke plak brood in het mengsel en zorg ervoor dat het goed bedekt is.
  3. Smelt de boter in een koekenpan op middelhoog vuur en leg de doordrenkte broodplakken in de pan.
  4. Bak de wentelteefjes gedurende 2-3 minuten aan elke kant of tot ze goudbruin zijn.
  5. Serveer de wentelteefjes met vers fruit, ahornsiroop of een andere gewenste topping.

Je kunt ook variëren met dit recept door bijvoorbeeld wat fruit of noten toe te voegen aan het beslag of door het brood te besmeren met pindakaas of jam voordat je het in het beslag doopt. Smakelijk eten!

    27. Vegan Tiramisu:

  • 1/2 kopje ongezoete plantaardige melk
  • 1/2 kopje sterke koffie
  • 1/2 kopje ahornsiroop
  • 1/2 kopje veganistische roomkaas
  • 1/2 kopje veganistische slagroom
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 24-30 veganistische lange vingers
  • 2 eetlepels cacaopoeder

Meng de plantaardige melk, koffie en ahornsiroop in een ondiepe kom. Klop de veganistische roomkaas, veganistische slagroom en vanille-extract samen tot het glad is. Dip de lange vingers kort in het koffiemengsel en leg ze in een ovenschaal. Verdeel de helft van het roomkaasmengsel over de lange vingers en strooi er wat cacaopoeder over. Herhaal met een tweede laag lange vingers en roomkaasmengsel en strooi er wat cacaopoeder over. Dek af met plasticfolie en laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast. Garneer met vers fruit.

    28. Veganistische aardbeien-roomkaas taart:

  • 1 1/2 kopjes koekjeskruimels (van veganistische koekjes)
  • 1/4 kopje veganistische boter, gesmolten
  • 1/2 kopje ahornsiroop
  • 1/2 kopje veganistische roomkaas
  • 1/2 kopje veganistische slagroom
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1/2 kopje aardbeienjam
  • 2 kopjes verse aardbeien

Meng de koekjeskruimels en gesmolten veganistische boter in een kom. Druk het mengsel in een ingevette taartvorm en bak gedurende 10 minuten op 180 graden Celsius. Klop de ahornsiroop, veganistische roomkaas, veganistische slagroom en vanille-extract samen tot het glad is. Giet het mengsel over de gebakken korst en strijk glad. Laat minstens 1 uur opstijven in de koelkast. Smelt de aardbeienjam in een pan op laag vuur en verdeel over de taart. Garneer met verse aardbeien.

    29. Veganistische chocolade-lavendeltaart:

  • 1 1/2 kopjes bloem
  • 1/4 kopje cacaopoeder
  • 1/2 kopje suiker
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 kopje plantaardige olie
  • 1/2 kopje ongezoete plantaardige melk
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1/2 theelepel gedroogde lavendelbloemen
  • 1 kopje veganistische chocoladechips
  • 1/2 kopje plantaardige slagroom

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Meng de bloem, cacaopoeder, suiker en zout in een kom. Voeg de plantaardige olie, plantaardige melk, vanille-ex

    30. Vegan Pistachio Mousse:

  • 1 kopje ongezoete plantaardige slagroom
  • 1 kopje ongezoete plantaardige melk
  • 1/2 kopje gepelde en gemalen pistachenoten
  • 1/2 kopje suiker
  • 2 eetlepels maizena
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1/4 theelepel zout
  • Optioneel: extra gepelde en gehakte pistachenoten voor garnering

Instructies:

  1. Meng in een middelgrote pan de plantaardige slagroom, plantaardige melk, gemalen pistachenoten, suiker, maizena, vanille-extract en zout.
  2. Klop het mengsel op matig vuur tot het dikker wordt en begint te koken.
  3. Blijf het mengsel kloppen en laat het gedurende 2-3 minuten koken, totdat het dik en romig is.
  4. Haal de pan van het vuur en giet de mousse in individuele dessertglazen.
  5. Laat de mousse afkoelen en zet ze dan minstens 2 uur in de koelkast om op te stijven.
  6. Garneer de mousse met gehakte pistachenoten en serveer.

Deze veganistische pistachio mousse is een heerlijk dessert dat perfect is voor speciale gelegenheden of een luxe diner. Het is romig, rijk en vol van smaak. Je kunt ook variaties maken met andere noten zoals amandelen of hazelnoten. Smakelijk eten!

     31. Veganistische aardbeienroomtaart:

  • 1 1/2 kopjes koekjeskruimels (van veganistische koekjes)
  • 1/4 kopje veganistische boter, gesmolten
  • 1/2 kopje ahornsiroop
  • 1/2 kopje veganistische roomkaas
  • 1/2 kopje veganistische slagroom
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1/2 kopje aardbeienjam
  • 2 kopjes verse aardbeien

Meng de koekjeskruimels en gesmolten veganistische boter in een kom. Druk het mengsel in een ingevette taartvorm en bak gedurende 10 minuten op 180 graden Celsius. Klop de ahornsiroop, veganistische roomkaas, veganistische slagroom en vanille-extract samen tot het glad is. Giet het mengsel over de gebakken korst en strijk glad. Laat minstens 1 uur opstijven in de koelkast. Snijd de aardbeien in plakjes en verdeel ze over de taart. Smelt de aardbeienjam in een pan op laag vuur en verdeel over de taart.

    32. Veganistische appeltaart:

  • 1 1/2 kopjes bloem
  • 1/2 kopje veganistische boter, koud en in blokjes gesneden
  • 1/2 kopje suiker
  • 1/2 theelepel zout
  • 3-4 appels, geschild en in plakjes gesneden
  • 1/4 kopje ahornsiroop
  • 1/4 kopje maizena
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1/4 theelepel nootmuskaat
  • 1/4 kopje plantaardige melk

Meng de bloem, veganistische boter, suiker en zout in een kom. Kneed het mengsel tot het kruimelig is en verdeel het over een ingevette taartvorm. Bak gedurende 15 minuten op 180 graden Celsius. Meng in een grote kom de appels, ahornsiroop, maizena, kaneel, nootmuskaat en plantaardige melk. Giet het appelmengsel over de gebakken korst en bak gedurende 35-40 minuten op 180 graden Celsius, of tot de appels zacht zijn en de korst goudbruin is.

     33. Veganistische mangosorbet:

  • 2 kopjes verse mango, in blokjes gesneden
  • 1/2 kopje suiker
  • 1/2 kopje water
  • 1 eetlepel citroensap

Meng in een pan de suiker en water en verwarm op laag vuur tot de suiker is opgelost. Voeg de mangoblokjes en citroensap toe en laat het mengsel afkoelen. Giet het mengsel in een blender en pureer tot het glad is. Giet het mengsel in een ijsmachine en laat draaien tot het bevroren is. Serveer de mangosorbet direct, je kunt het ook in de vriezer bewaren.

     34. vegan lavacake recept:

Ingrediënten:

  • 1/2 kopje plantaardige boter
  • 1/2 kopje veganistische chocoladechips
  • 1/2 kopje ahornsiroop
  • 1/2 kopje bloem
  • 1/4 kopje cacaopoeder
  • 1/4 theelepel zout
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 4 veganistische eieren (gemaakt van 4 eetlepels maizena gemengd met 8 eetlepels water)

Instructies:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet vier kleine ovenschaaltjes in.
  2. Smelt de plantaardige boter en chocoladechips in een pan op laag vuur.
  3. Voeg de ahornsiroop toe en meng goed.
  4. Meng in een aparte kom de bloem, cacaopoeder en zout.
  5. Voeg het chocolademengsel en vanille-extract toe aan de droge ingrediënten en meng goed.
  6. Voeg de veganistische eieren toe en meng tot het beslag glad is.
  7. Verdeel het beslag over de vier ovenschaaltjes.
  8. Bak gedurende 12-15 minuten op 180 graden Celsius, of tot de buitenkant van de cakejes stevig is maar het midden nog zacht en vloeibaar is.
  9. Haal de lavacakes uit de oven en laat ze een paar minuten afkoelen.
  10. Serveer de lavacakes warm, met eventueel veganistische slagroom en bessen.

Deze vegan lavacakes zijn een heerlijk decadent dessert dat perfect is voor speciale gelegenheden of gewoon als traktatie voor jezelf. De chocoladecakejes zijn rijk en romig aan de buitenkant, en zacht en vloeibaar aan de binnenkant. Geniet ervan!

     35. Vegan banaan-avocado ijs:

  • 2 bevroren bananen
  • 1/2 avocado
  • 1/4 kopje plantaardige melk
  • 1 eetlepel ahornsiroop
  • 1 theelepel vanille-extract

Meng in een blender de bevroren bananen, avocado, plantaardige melk, ahornsiroop en vanille-extract tot het glad is. Giet het mengsel in een ijsmachine en laat draaien tot het bevroren is. Serveer het ijs direct, of bewaar het in de vriezer tot het serveren.

     36. Vegan appeltaart crumble:

  • 3 appels, geschild en in plakjes gesneden
  • 1/4 kopje ahornsiroop
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/4 kopje veganistische boter
  • 1/4 kopje bruine suiker
  • 1/4 kopje bloem
  • 1/2 kopje havermout
  • Snufje zout

Meng de appels, ahornsiroop en kaneel in een kom. Verdeel het mengsel over een ingevette ovenschaal. Smelt de veganistische boter in een pan op laag vuur. Voeg de bruine suiker, bloem, havermout en zout toe en meng goed. Verdeel het mengsel over de appels en bak gedurende 25-30 minuten op 180 graden Celsius, of tot de bovenkant goudbruin is. Serveer de appeltaart crumble warm, eventueel met veganistische slagroom.

Deze vegan toetjes zijn allemaal heerlijk en gemakkelijk te maken. Ze zijn perfect voor een speciale gelegenheid of als een traktatie na een maaltijd. Geniet ervan!

     37. Vegan apfelstrudel met vanillesaus recept:

Ingrediënten:

  • 6 appels, geschild en in blokjes gesneden
  • 1/2 kopje rozijnen
  • 1/2 kopje suiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/4 kopje veganistische boter, gesmolten
  • 6 vellen filodeeg
  • 1/4 kopje plantaardige melk
  • 1/2 kopje veganistische vanillesaus

Instructies:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Meng de appels, rozijnen, suiker, kaneel en gesmolten veganistische boter in een grote kom.
  3. Leg een vel filodeeg op een met bloem bestrooid werkblad en bestrijk het met plantaardige melk.
  4. Leg een tweede vel filodeeg op het eerste vel en bestrijk het met plantaardige melk.
  5. Leg een derde vel filodeeg op het tweede vel en bestrijk het met plantaardige melk.
  6. Leg een vierde vel filodeeg op het derde vel en bestrijk het met plantaardige melk.
  7. Leg een vijfde vel filodeeg op het vierde vel en bestrijk het met plantaardige melk.
  8. Leg het zesde vel filodeeg op het vijfde vel en bestrijk het met plantaardige melk.
  9. Verdeel het appelmengsel over het filodeeg en rol het filodeeg op tot een strudel.
  10. Leg de strudel op een met bakpapier beklede bakplaat en bak gedurende 30-40 minuten op 180 graden Celsius, of tot het filodeeg goudbruin is.
  11. Verwarm de vanillesaus in een pan op laag vuur.
  12. Snijd de apfelstrudel in plakjes en serveer met de warme vanillesaus.

Deze vegan apfelstrudel met vanillesaus is een heerlijk dessert dat perfect is voor de herfst en winter. De strudel is knapperig aan de buitenkant en zacht en zoet aan de binnenkant, en de vanillesaus voegt een romige en rijke smaak toe. Het is een geweldige traktatie om te serveren aan vrienden en familie tijdens de feestdagen of gewoon als een speciale traktatie na het diner.


Hoewel vegan kaas misschien niet de eerste keuze is voor een nagerecht, zijn er nog steeds heerlijke en creatieve manieren om het te gebruiken. Hier zijn twee vegan kaas nagerechten om uit te proberen:

    38. Vegan kaasplankje:

  • Verschillende soorten vegan kaas (bijvoorbeeld cashew kaas, amandel kaas, tofu kaas)
  • Noten en gedroogd fruit
  • Crackers of stokbrood
  • Vegan honing of jam

Schik de vegan kaas, noten en gedroogd fruit op een serveerplank. Serveer met crackers of stokbrood en vegan honing of jam om te dippen.

    39. Vegan ricotta en bosbessen taart:

  • 1 1/2 kopjes bloem
  • 1/2 kopje veganistische boter
  • 1/4 kopje suiker
  • 1/4 kopje plantaardige melk
  • 1 kopje veganistische ricotta
  • 1/4 kopje ahornsiroop
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 2 kopjes verse bosbessen

Meng in een grote kom de bloem, veganistische boter en suiker tot een kruimelig deeg ontstaat. Voeg de plantaardige melk toe en meng tot een glad deeg. Rol het deeg uit en leg het in een taartvorm. Meng in een andere kom de veganistische ricotta, ahornsiroop en vanille-extract. Giet het ricotta mengsel in de taartvorm en voeg de bosbessen toe bovenop het mengsel. Bak gedurende 30-40 minuten op 180 graden Celsius, of tot de taart goudbruin is. Serveer de taart warm of op kamertemperatuur.

Deze vegan kaas nagerechten zijn beide heerlijk en gemakkelijk te maken. Ze zijn perfect als dessert voor een speciale gelegenheid of gewoon als traktatie na een maaltijd.